A Room Re-Purposed

“No need to add on to the house”. That is what one family decided when their twin boys needed a place to play. Rather than adding an addition to the house, this family converted their rarely used formal dining and living rooms to a comfy and practical place for the boys to watch TV an enjoy their toys.

Built-in Cabinets were the key to getting the most from these two rooms.

Before the cabinets were built the rooms where enclosed. Space saving pocket doors and a transom window provided privacy from the front entry without sacrificing light, while adding wall space to the interior of the room. On the other side of the space a doorway leading to the kitchen was fitted with dutch door to “contain” the kids and still provide an opportunity to keep and eye on them from the kitchen. Plus imagine all the fun and creative play that will happen with that door.